Двама волейболисти сред най-добрите спортисти на Добрич
Двама волейболисти сред най-добрите спортисти на Добрич / netinfo

Двама състезатели на мъжкия волейболен отбор на „Добруджа 07” намериха място сред 10-те най-добри спортисти на Добрич за 2013 г. Това са младежките национали Илия Петков, избран за Спортист №3, и Жулиен Георгиев - №9.

„Признанието е благодарност за труда, който положихме миналата и тази година. Всеки от нас е мечтал да попадне сред десетте най-добри спортисти, но най-важната оценка, която получаваме е тази в залата, където многобройната публика ни подкрепя“, сподели пред пресцентъра на ВК „Добруджа 07” Илия Петков.

Той и съотборникът му мечтаят да играят волейбол на високо ниво в чужбина и смятат, че „Добруджа 07” е трамплин към големия спорт.

„Всички ние в отбора сме благодарни, че клубът – ръководството,  треньорите и спонсорите, както и обществеността ни подкрепят и ни дават шанс да се докажем“, заяви Жулиен Георгиев.

Двамата бяха удостоени от кметството и с призове за млади спортни таланти, а треньорът им Мирослав Живков получи наградата за Отбор №2 на Добрич за 2013 г.

На добруджанци им предстои домакински мач с „Нефтохимик 201”, срещу който излизат за победа №5 в Суперлигата. Срещата ще се състои на 21 декември от 18.00 ч.

„Надявам се да извлечем максимума от мача и живот и здраве да се поздравим с победа“, заяви Петков. Георгиев посочи, че всички тренират усърдно за мача и се готвят да зарадват своята вярна публика в зала „Добротица“ с красива игра и победа.

Младежките волейболни национали пожелаха на феновете на волейбола и на всички сънародници да са здрави, весело посрещане на празниците и през новата година да имат много поводи за усмивки.