ДПС иска повече информация за новия мюсюлман-демократичен съюз
ДПС иска повече информация за новия мюсюлман-демократичен съюз / netinfo

„Надявам се в идните дни да получим повече информация за програмните документи на новия „Мюсюлман-демократичен съюз". Интересно е да видим какво съдържание се влага в този проект, на каква база се изгражда тази партия, какви цели си поставя, каква политика ще провежда и с какви средства", това заяви в Добрич депутатът от ДПС Корман Исмаилов, помолен да коментира новата формация, учредена в поповското село Славяново.

Исмаилов заяви, че няма информация за нещо нередно около новата партия. По думите му ДПС ще изчака, без да подхожда емоционално, за да види за какво става въпрос. Депутатът категорично отрече версиите, че движението стои зад създаването на „Мюсюлман-демократичен съюз". „Чрез хвърляне в пространството на такива версии се търси политическа изява и публичност. Ние от ДПС, като либерали, сме за свобода на сдружаването, но изцяло с оглед на законите и конституцията на страната", допълни Корман Исмаилов.  

 Той сподели, че не познава отблизо братята Юзеирови, тяхната дейност и политическите им възгледи, но доколкото знае, те имат либерални разбирания за религията.