/ читалище Йордан Йовков

На 1 октомври стартира новата творческа година за школите и самодейните състави при Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“  в Добрич. Разнообразната гама на читалището е обогатена с разкриването на няколко нови форми, съобщават от културната институция.

Вокално-инструментална формация за градски шлагери „Добрич”, Дуо „Валмас” и  хор „Добрич” вече  репетират и участват в концертни изяви. От тази есен читалището е дом и на състав за патриотични песни „Армеец“.           

Текат записвания и за желаещите да посещават дългогодишните школи – езикова, музикална, по изобразително изкуство, детска танцова школа „Хорце“, школа по компютърна подготовка и театрална студия „Зорница“. Успешната си работа продължават и разкритите през 2018 г. школи по програмиране и по минералогия.

През новия творчески сезон започват дейност още  няколко школи  – по български език и литература, по математика, по уеб програмиране и за вокално пеене „Супернова“. Ще продължат и заниманията на Центъра за духовно развитие и подпомагане „Млади възрожденци“.