/ Добрички панаир
Близо 90 фирми на панаира, кои са акцентите?
Двудневен фестивал, наречен „Даровете на природата”, ще се състои в рамките на 26-ото международно изложение „Селското стопанство и всичко за него”. Панаирът ще бъде открит на 28 август в СК”Простор” и ще продължи до 31 август.

През първите два дни ще се проведе био фестът. Той е инициатива на румъно-българската предприемаческа мрежа, създадена по програма ИНТЕРРЕГ. В нея членуват Добрички панаир, румънското сдружение Маре Нострум и Черноморският център за развитие. Целта е да бъдат промотирани производители на биологични продукти.

Подготвят 26-ото издание на "Селското стопанство и всичко за него"

На фестивала ще си дадат среща био производители от регионите на Добрич и Констанца. Ще се състои дегустация на румънски и български ресторантьори, ще отвори врати и работилничка за деца. В дните на феста ще се проведат семинари за сертифициране на биопродукти и ще бъдат представени актуални възможности за развитие и финансиране на производството на био храни.

89 фирми са потвърдили до момента участие в поредното издание на добричкото изложение, между тях от Турция, Гърция и Румъния. Ще бъде поставен акцент върху техниката за прибиране на лавандула. Такава ще представят 4 фирми, от които две гръцки.

За първи път фирма от Варна ще покаже дрон, който се използва за пръскане на ниви, като ще бъде направена и демонстрация.

Както обикновено на панаира ще може да се види едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране и обеззаразяване на семена, препарати за растителна защита, семена и посадъчен материал, резервни части, масла и смазочни материали, автомобили.