Поклон пред паметта на Апостола
Поклон пред паметта на Апостола / Дарик Добрич
Добричлии ще се поклонят пред паметта и делото на Апостола на свободата Васил Левски на 18 февруари, съобщават от Общината. От 11.00 ч.  пред паметника му до храм "Св. Георги" ще бъде отслужена панихида и ще се състои общоградско поклонение.
 
Други институции също отбелязват 146 години от гибелта на Апостола. В Младежки център се открива изложба „Познатият и непознат Апостол“ от фонда.

От 18 февруари до 7 март (по заявка) в Регионален исторически музей – Добрич - Възрожденското училище се предлага занятия по Образователна програма „Мога ли да бъда като Левски?“.
 
На 19 февруари от 13.00 ч. и 14.00 ч. в Народно читалище „Йордан Йовков“, Детски отдел на библиотеката, пред ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ ще бъде направена презентацията „Великите синове на България. Васил Левски“. В заемната за възрастни на библиотеката ще бъде подредена изложба на библиотечни документи „Памет за Апостола на свободата“.

По заявка, от 19 февруари до 28 февруари Регионална библиотека „Дора Габе“ предлага в интерактивната си зала представяне на дигиталното издание на тефтерчето на Васил Левски и образователен урок с презентация "Народе????". Във фоайето ще бъдат изложени библиотечни документи по повод 146 години от гибелта на Васил Левски – революционер, стратег и вожд на българската национална революция.