Поклон пред Левски
Поклон пред Левски / Дарик Добрич
Десетки граждани присъстваха на панихидата в памет на Апостола, отслужена от отец Иван Дойчев в храм „Свети Георги”. Отбелязването на 144-та годишнина от гибелта на Левски бе организирано от община Добрич и Общински комитет „Васил Левски”.

Добричлии се поклониха пред Паметника на Апостола в градинката пред църквата. Венци и цветя бяха поднесени от името на много политически партии, сдружения, неправителствени организации, от граждани. На церемонията присъстваха кметът на Добрич Йордан Йорданов, областният управител Детелина Николова, кандидат-депутати.

В краткото си слово пред събралите се кметът Йорданов цитира незабравимите думи на Апостола: „Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си” и „Всичко се състои в това да бъдем заедно”. „Живеем в напрегнато време. Не трябва да забравяме, че сме българи, че сме един народ, независимо от нещата, които ни разделят. Ние трябва да се борим да останем заедно. Тук сме, за да отдадем почит, за да не забравяме историята, за да учим децата си. Дълбок поклон пред жертвата на Апостола”, заяви Йордан Йорданов.

Поклон пред паметта на Апостола
Дарик Добрич

Поклон пред Левски
Дарик Добрич

Поклон пред Левски
Дарик Добрич

Поклон пред Левски
Дарик Добрич