Добрич поема председателството на Регионалния съвет за развитие
Добрич поема председателството на Регионалния съвет за развитие / Дарик Добрич

Областният управител на област Добрич Недко Марчев поема председателството на Регионалния съвет за развитие на Североизточен район. Мандатът му е 6-месечен - до края на месец юни 2014 г.

В Североизточен район /СИР/ влизат областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище. Членовете на Регионалния съвет за развитие са общо 31. Сред тях са 8 заместник-министри, четирима областни управители, кметовете на 13 общини, представители на НПО, работодателски организации и синдикати. Регионалният съвет координира изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз.

Съгласно Вътрешните правила за работа на Регионалния координационен комитет към Съвета, Марчев е уведомил представителите на Управителните органи на Оперативните програми, че е необходимо да изпратят годишни справки за 2013-а относно изпълнението и социално-икономическото въздействие на европрограмите на територията на Североизточен район. Обобщената информация ще бъде предоставена на следващото съвместно заседание на Комитета и Съвета, което ще се проведе в Добрич. По предварителна програма областният управител ще председателства 2 заседания в рамките на своя мандат - на 13 март и на 12 юни 2014 г.