Часът на Земята
Часът на Земята / община Стара Загора
Община Добрич и тази година ще се включи в глобалната инициатива „Часът на Земята“. Между 20.30 и 21.30 часа ще бъде загасено част от фасадното осветление на Дом-паметник „Йордан Йовков“, храмовете „Света Троица“ и „Свети Георги“ и малка част от уличното осветление в тези райони. Добрич се включва към поредното издание на инициативата за седми път, информират от кметството.

Община Каварна също отново ще се включи в световната инициатива Часът на Земята на природозащитната организация WWF България, която тази година се провежда на 30 март.

Темата на кампанията тази година е „Свържи се с природата“, а неин фокус е опазването на биоразнообразието. Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция в решаването им. Кампанията започва през март 2007 г. в Австралия. През изминалото десетилетие инициативата се превърна в най-популярната кампания с участници от над 170 държави и над 7000 града, с подкрепа от правителства и бизнеси - обединени в общи действия за защита на природата и биоразнообразието и справяне с климатичните промени. В България кампанията се провежда от 2009 година като миналата година в нея участваха 110 общини.

Инициативата призовава гражданите да се включат като загасят осветлението в домовете си между 20.30 и 21.30 часа на 30 март.