И Добрич отбелязва Часът на Земята
И Добрич отбелязва Часът на Земята / Дарик Добрич - архив

Община Добрич се включва отново в „Часът на Земята" - акция на световната природозащитна организация WWF. Тази година ще изгасим осветлението за час на 29 март, във времето между 20.30 и 21.30 часа. В знак на съпричастност, от общината ще изключат фасадното осветление на Дом-паметник „Йордан Йовков", на храмовете „Света Троица", „Свети Георги" и част от уличното осветление в тези райони.

Служителите от Областна администрация също ще подкрепят инициативата, като загасят осветлението в домовете си за един час от 20.30ч. до 21.30ч. на 29 март. В сградата на администрацията ще бъдат изключени всички електрически системи, освен тези, които осигуряват непрекъсваемост на работния процес.

Добрич се присъединява за пети път към международната инициатива. „Часът на Земята" цели да привлече вниманието на хората към различни природозащитни проблеми и да ги стимулира да заемат активна позиция за решаването им. През изминалите години, "Часът на Земята" се превърна в една от най-мащабните световни инициативи за борба с климатичните промени. През 2013 г. в кампанията се включиха милиони хора в 157 страни по света. В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През 2013 г. в инициативата взеха участие 103 града. Тогава в знак на съпричастност за час притъмняха фасадите на Народна библиотека „Св. Св. Кирил и Методий", Софийски университет, Президентството, Парламента и много други.