Бойко Борисов: Правителството ще използва бюджетния излишък популистки преди изборите
Бойко Борисов: Правителството ще използва бюджетния излишък популистки преди изборите / netinfo

Бюджетният излишък от 3 милиарда лева ще бъде използван преди изборите с чисто популистки цели, заяви в Албена неформалният лидер на ГЕРБ и кмет на столицата Бойко Борисов.

„Или финансовият министър Пламен Орешарски е некомпетентен или някой го е накарал да заложи такъв излишък”, коментира Борисов. Той допълни, че познава много добре министър Орешарски и знае, че не е некомпетентен, което означава, че някой го е накарал да заложи такъв излишък. Парите според Борисов ще бъдат похарчени преди изборите за популистки цели.

Неформалният лидер на ГЕРБ обясни, че да се заложи известен излишък в бюджета е нормално, тъй като той може да послужи в случай на евентуални кризисни ситуации, но излишък от 3 милиарда лева си и чисто популистки ход, като парите ще бъдат раздадени предизборно.

Бойко Борисов участва в Националната кръгла маса, която ГЕРБ заедно с фондация „Ханс Зайдел” организираха в КК Албена. В дискусията участваха експерти по земеделие на ПП ГЕРБ ,земеделски производители и кметове на общини в Добричка област.