/ Дарик Добрич
Балчик и румънската община Мангалия ще улесняват туристите с нов пътеводител за трансграничния регион.

Общините Балчик и Тервел ще поискат над 200 000 лв. за закриване на стари депа

"Ще бъдат подготвени и актуални карти за културните и историческите обекти в двете общини", съобщи на пресконференция заместник-кметът на Балчик Димитрин Димитров, който е и ръководител на проекта за подобряване на достъпа на региона до трансевропейската транспортна мрежа, цитиран от БТА..

Партньорската инициатива ползва ресурс от 6 908 000 евро от Програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 г.". В рамките на проекта вече се рехабилитират пътни участъци и улици.

Балчик и Мангалия изпълняват съвместен проект за 1.5 млн. евро

Изцяло ремонтирана е отсечката от близо два километра до специализираната болница "Тузлата" в едноименната местност с лечебна кал, посочи заместник-кметът. Очаква се в началото на новата година да започне рехабилитацията и на панорамния път на Балчик с дължина 5.5 километра.

В морския град се ремонтират и участъци от крайбрежните улици "Черно море" и "Приморска", както и площад "Рибарски". Предстои да бъде закупено високопроходимо превозно средство за почистване от сняг и обезопасяване на пътната инфраструктура през зимата.

Проект на Балчик за иновативни културни събития – класиран втори в страната

В Мангалия ще бъдат модернизирани 17 улици с въвеждане на видеонаблюдение и подмяна на уличното осветление.
БТА