Александър Петров
Александър Петров / netinfo
Александър Петров от Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център - Добрич бе отличен на Международния конкурс за млади изпълнители на  популярна песен „Сребърна Янтра“ с наградата на Министерството на отбраната.
 
Той получи покана за участие в Годишния концерт на Ансамбъла на въоръжените сили на Република България, който ще се проведе на12 юли 2019 г. в Народен театър „Иван Вазов“ и ще се излъчва по БНТ. Александър получи и покана за участие в Международния фестивал с конкурсен характер в Букурещ.

Поредно отличие за младия добрички автор и певец Александър Петров  
 
16-ото издание на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен “Сребърна Янтра, събра във велико Търново 80 изпълнители от различни краища на Европа /Италия, Кипър, Молдова, Румъния, Русия, Щвейцария и България/ разпределени в четири възрастови групи.
 
Авторитетното жури бе с председател Силвия Кацарова и членове  маестро Роко Палацо от Италия, проф. д-р Родика Рошиору от Молдова,  Христиана Лоизу от Кипър, която спечели “X Фактор” България, Ивайло Терзиев -  музикант, аранжор, композитор и музикален ръководител на Ансамбъла на въоръжените сили на Република България и Христо Паскалев – Паскал, доайен на международното жури от създаването на конкурса.