Александър Петров и Рени Хинева бяха отличени в литературен конкурс през юни т.г.
Александър Петров и Рени Хинева бяха отличени в литературен конкурс през юни т.г. / Дарик Добрич
Младият добрички автор и певец Александър Петров е сред отличените за включване в обща стихосбирка на Националния конкурс за млади поети „Димитър Бояджиев“ - гр. Пазарджик. Конкурсът се организира на всеки две години, като право за участие в него имат автори до 30-годишна възраст. Учредяването на Национален конкурс за млади поети „Димитър Бояджиев” е израз на признание към паметта и творчеството на пазарджишкия поет, оставил своя специфична следа в развитието на българската литературна традиция.

Талантливият младеж в момента участва в Mеждународния евразийски фестивал на културата в гр. Пинск /Беларус/ от квотата на Славянска академия. Неотдавна пък Александър Петров, като представител на Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич, се нареди сред лауреатите на XV Международен конкурс за млади поп изпълнители „Сребърна Янтра“. Престижният форум се проведе от 29 септември до 1 октомври във Велико Търново и събра 90 изпълнители от 14 държави.

Александър се представи в трета възрастова група с 23 участника - изпълнители от България, Малта, Финландия, Румъния, Македония и Италия. Той бе удостоен със специална награда - картина от Галерия „Паневи“.