Съветниците от МК"Силен Балчик" остават в местния парламент
Съветниците от МК"Силен Балчик" остават в местния парламент / Дарик Добрич
Тримата съветници от коалиция "Силен Балчик" остават в Общинския съвет
Административният съд в Добрич се произнесе отново по случая с избраните на частичните местни избори в Балчик съветници от МК”Силен Балчик”. На 2 октомври м.г. коалицията спечели три мандата в местния парламент. Според подадените преференциални гласове това са Даниела Пеловска, Виктор Лучиянов и Христо Христов.

Решението на ОИК-Балчик  бе обжалвано от деветия и десетия в листата – Кирил Кирев и Пламен Парушев.

Съдът потвърди решението на ОИК-Балчик за избраните съветници от коалиция "Силен Балчик"

На 25 октомври 2016 година Административният съд в Добрич потвърди решението на ОИК за резултатите от избора на общински съветници от МК”Силен Балчик”. Актът на съда обаче бе обжалван пред ВАС, който отмени решението на добричкия съд и върна делото за ново разглеждане от друг състав на съда. Отново бяха преброени бюлетините.

Според решение от 3 февруари т.г. на Административен съд – Добрич, тримата избрани общински съветници от коалицията остават в Общинския съвет, само че третият става втори в листата, а вторият – трети. Четвъртият и петият също разменят местата си според съдебното решение. Това е важно, в случай че някой от първите трима напусне местния парламент и се наложи групата на коалицията да бъде попълнена с нов човек. Решението може да бъде обжалвано във ВАС.