51 решения на Общинските съвети е върнал за една година Областният управител
51 решения на Общинските съвети е върнал за една година Областният управител / Областна администрация Добрич

Ремонт на пътя от крушарското село Северняк до границата с Република Румъния и реконструкция на пътната отсечка от разклона Коларци – Мали извор – Тервел, с обща дължина 19 км., която трябва да приключи до края на юли месец, отчете сред свършеното за една година от управлението си, Областният управител на Добрич Недко Марчев.

Пътищата, които ще се рехабилитират в област Добрич през новия програмен период 2014-2020 г. ще са предимно връзки на вече възстановени пътни артерии, както и тези, които са с по-интензивно движение, уточниха от Областна администрация.

Периодични проверки на състоянието на плажовете в общините Балчик и Каварна, обезпечаване с водноспасителна дейност на обявените за неохраняеми морски плажове през летния сезон на 2014 г., с оглед недопускането на инциденти, са също сред докладваните от губернатора акценти в текущата му работа.

От началото на мандата си до 16 юни, Областният управител е осъществил административен контрол върху 1589 решения на осемте общински съвета в областта. С негова заповед са върнати 51 решения. Пред Административен съд в Добрич са оспорени 7 решения, като в резултат на това, съдът е отменил 2 от тях.

За разлика от предходни години, когато повечето от върнатите решения касаеха неспазване на процедурата по закона за нормативните актове, то сега преобладава големият брой на решения на общински съвети, отнасящи се до разпореждане с общинско имущество.

 

За едногодишния си период на управление, Областният управител е приел общо 660 граждани, сочи още отчета на Областна администрация.