40-годишен крадец-рецидивист остава в ареста
40-годишен крадец-рецидивист остава в ареста / netinfo

Добричкият окръжен съд потвърди наложената на 40-годишния Росен Кръстев от силистренското село Черногор мярка за неотклонение „задържане под стража". Той е обвиняем по досъдебно производство за кражба на два лаптопа от частен дом в Добрич и за шест влизания в чужди жилища. Деянията му са извършени при условията на опасен рецидив, тъй като Росен е осъждан 9 пъти за престъпления против собствеността.

В периода 12 - 18 август той обикалял жилищните квартали на Добрич, отварял със сила вратата на апартаменти, чиито собственици отсъствали, и търсел ценни вещи. На 18 август откраднал двата лаптопа и ги продал във Варна. След задържането му Росен признал извършените престъпления. На 24.08.2009 година Добричкият районен съд му е наложил постоянен арест. Задържаният обжалва този съдебен акт и моли за по-лека мярката за неотклонение, защото трябва да се грижи за болен родственик.

Според съда обаче многобройните предишни осъждания на Росен Кръстев, висящите досъдебни производства срещу него и лошите му характеристични данни сочат, че е налице реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, ако мярката за неотклонение бъде променена в по-лека.