Радосвета Симеонова на почетната стълбичка
Радосвета Симеонова на почетната стълбичка / Дарик Добрич
Състезателите от двата добрички клуба по лека атлетика – „Добруджа“ и „Добруджа 99“ спечелиха общо 7 медала, от които 4 златни, на Националното първенство по спортно ходене, което се проведе днес в Добрич.

При жените Радосвета Симеонова от клуб „Добруджа 99“ бе безапелационна и стана за девети път републиканска шампионка на 20-километровата дистанция. Тя се наложи категорично с време 1 час 53 м. 20 сек., като с този резултат победи дори и цялата група мъже.

Радосвета Симеонова
Дарик Добрич

По нищо не личеше, че всъщност добричката атлетка се състезава с контузия на левия крак. В момента Радосвета е на инжекции и ходи на физиотерапия. Тя се надява обаче да бъде във форма за Балканиадата по спортно ходене, която ще се проведе на 20 април в Александруполис, Гърция.

Шампион при мъжете стана Николай Минков от СКЛА „Добруджа“, а при девойките под 18 години на 5 км – младата надежда Алтен Атанасова от „Добруджа 99“. Първи при юношите под 18 години на 10 км се класира Петър Димов от „Добруджа 99“, а на второ място – Иван Иванов от „Добруджа“.

национален шампионат спортно ходене Добрич
Дарик Добрич

Ето и останалите шампиони:

Момичета под 16 години, 3 км, 1 място – Мария Ташева, Шумен, бронзов медал за Александра Бекярова от „Добруджа 99“
Момчета под 16 години, 3 км, 1 място - Дило Чергански, Мизия
Юноши под 20 години, 10 км, 1 място Теодор Куртев, Шумен
Девойки под 20 години, 10 км, 1 място Виктория Пенева, Шумен, сребърен медал за Мира Николова от „Добруджа“

национален шампионат спортно ходене Добрич
Дарик Добрич