/ Дарик Нюз,архив
Палежите са най-характерните престъпления за последния месец на територията на Добричка област, съобщиха на брифинг в Областната дирекция на МВР. Случаите са 11, като 6 от тях са разкрити. За сравнение през декември 2017 г. е имало общо 5 случая. Директорът комисар Никола Панчев коментира, че това са трудни за разрешаване престъпления, тъй като в пожара се унищожават всички следи.
 
Трети пожар в рамките на месец в бившия ЦУТНТ

Пет от палежите са станали в бившия Център за ученическо творчество /ЦУТНТ/,
който се намира до изхода на Добрич за Балчик. Регистрирани са палежи там и през месец януари т.г. Има задържан 15-годишен непълнолетен младеж, който е обвинен за 2 от случаите. Той е съпричастен и към други палежи в Добрич Вече срещу него е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. По данните, събрани досега, причините за палежите са изгаряне на кабели за вадене на ценните цветни метали с цел продажбата им, каза Панчев.

Полицията разследва палежи на три коли в Добрич

Той коментира още, че социалният статус на извършителя е много нисък и не може да се смята, че има умисъл или поръчител на престъпленията в ЦУТНТ. Най-вероятно мотивите му са кражби на имущество, като част от взетото няма почти никаква стойност, каза още Панчев.
 
Освен това има палежи и на частна собственост - автомобили, заведение и други имоти, като по всички случаи се работи, казаха още от полицията.