/ Guliver/Getty Images
Разследват се и опити за палежи на баничарница и ресторант
Палежи на три коли и опити за палеж на ресторант и баничарница, станали през почивните дни, разследва полицията в Добрич.

На 23 декември в  03,20 часа е получено съобщение за пожар пред жилищен блок в ж.к. "Дружба" в Добрич. Установено е, че има щети по няколко автомобила. 

Лек автомобил "Дачия" е с изгоряла дясна част, багажно отделение и купе. Автомобил "Ситроен" е с напълно изгорял двигателен отсек и е с пукнато предно панорамно стъкло.

Автомобил "Хонда" е със стопено табло на ел. инсталацията в двигателния отсек, изгорял модул за управление, преден ляв калник, предна лява гума и купето. Колите са собственост на живеещи в блока.

Намериха обгорял труп в опожарена къща в Кочмар


На 24 декември в 7.20 часа в полицията се оплакал 44-годишен добричлия. Той разказал, че по рано същия ден неизвестни лица са направили опит да запалят покрива на стопанисвания от него обект - ресторант на ул. "Горски извор" в Добрич. Около 30 квадрата от покрива над входа на ресторанта били залети с лесно запалима течност и били запалени хартии.

Направен е и опит за палеж на баничарница на пазара в ж.к. "Балик". Инцидентът е от 25 декември. Неизвестен изрязал отвор в задната врата на обекта и разлял чернокафява течност. Баничарницата се охранява от частна фирма.

По случаите са образувани досъдебни производства.