/ Митница Бургас
За два случая на опити за незаконен внос на злато и сребро през ГКПП „Малко Търново“ съобщава бюлетинът за митническата дейност през изминалите дни. Българка, пътуваща от Турция, била лично обискирана, след селективен преглед. В джобовете и дамската й чанта били открити 131 златни и 244 сребърни бижута. Срещу нея е съставен акт по митническия и валутния закони.
 
При друг случай, на пункта пристигнал автобус, управляван от румънски гражданин, превозващ туристи от Турция за Румъния през България. Шофьорът декларирал, че пренася 180 грама златни накити, за които подал валутна декларация. При измерване на декларираното, митничарите установили, че то е 227 грама и надхвърля посоченото от водача количество.
 
При последвалата проверка на автобуса и багажа на пътниците, в стари негови обувки в ръчната му чанта, били открити още два пакета с 89 грама златни изделия. Цялото количество от 316 грама златни изделия е иззето. Срещу румънския гражданин е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците.