/
/ / община Несебър
Днес училищният звънец отново събра децата на Община Несебър. Първият ден в деветте училища на общината започна с издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България. Навсякъде представители на общинската управа прочетоха поздравителен адрес от името на кмета Николай Димитров и пожелаха на децата и учителите ползотворна нова учебната година. На първия учебен ден в обновеното училище на Св. Влас гост бе Вълчо Чолаков  областен управител на Бургас.
 

/
община Несебър

Днес за първи път прагът на общинските учебни заведения преминаха 247 първокласника. От тях 106 са ученици на най-голямото училище –„Л.Каравелов”. Тази година в  деветте училищата на Община Несебър ще се обучават над 2300 ученици.
 

/
община Несебър

Традицията в училищата с прием „начално образование“ бе спазена и след церемонията за началото на учебната година  в сградите първо бяха въведени първокласниците. Развълнувани, те следваха своите първи преподаватели по пътя към класните стаи. Там за всеки един от тях бе приготвен подарък –книжка и грамота от името на кмета на общината Николай Димитров.
 

/
община Несебър

Училището е място, където децата осъществяват своя социален живот и  обкръжаващата ги среда до голяма степен определя тяхното самочувствие и критерии, и оформя възприятия им. В резултат на политиката на партньорство и доверие между общинското ръководство и представителите на образователните институции, материалната база и образователната среда, в която децата на несебърска община се развиват са на европейско ниво.