волейбол Нефтохимик
волейбол Нефтохимик / Община Бургас

Шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) ще играят на пореден финал за Купата на България, след като надигра категорично Добруджа 07 (Добрич) с 3:0 (25:10, 25:22, 25:18) във втори полуфинален мач от надпреварата в зала „Младост“ в морския град, съобщава сайта bgvolleyball.com . 

Зелен картон за феърплей получи Илия Петков в първия гейм. 

Бургазлии стартираха ударно в двубоя – с 5:0. Съперникът се мобилизира и размени няколко точки с домакините. Това обаче се оказа недостатъчно, момчетата на Николай Желязков се откъснаха с огромна разлика, която достигна 10 точки (14:4). В следващите минути Добруджа продължи да изостава, преднината на Нефтохимик се увеличи до 16 точки и това предреши изхода на гейма, който просто бе доигран.  

Във втория гейм добруджанци тръгнаха добре, но опитът на бургаския тим си каза думата и те отново поведоха. Хегемонията на шампионите се запази до 11:5, след което „зелените“ от Добрич скъсиха дистанцията. Домакините останаха стабилни и отново дръпнаха с комфортна преднина. След 18:13 играчите на Нефтохимик се пропукаха и гостите направиха пробив, заставайки на две точки, а след това и изравниха за 19:19. Бургазлии се „събудиха“ и върнаха аванса си от две точки. Това обаче не отказа състезателите на Петър Шопов, които се бориха мъжки. Силите обаче не достигнаха и авансът на противника се увеличи.   

В третата част победният ритъм на българския първенец се запази и до края не позволиха на съперника да диша спокойно. Успехът бе факт след 25:18 и крайното 3:0.  Тази вечер Нефтохимик ще играе срещу Хебър в борба за трофея и в повторение на миналогодишния финал. Двубоят е от 18:30 ч.