В 18.00 часа поетът Ваньо Вълчев, кметът Димитър Николов и децата от "Фортисимо" ще включат празничните лампички на 18-метровата коледна елха.
В 18.00 часа поетът Ваньо Вълчев, кметът Димитър Николов и децата от "Фортисимо" ще включат празничните лампички на 18-метровата коледна елха. / Снимка: Община Бургас
Вечните хитове на България, написани от доайена на популярната музика - Тончо Русев ще звучат на Никулденския концерт в Бургас. По традиция началото е от 17.30 часа,  а мястото- площад „Тройката“. В концерта ще се включат най-изявените бургаски музиканти- Гергана Великова, Марияна Добрева, Георги Дюлгеров, Георги Милтиядов, вокална група "Фортисимо" с диригент Милена Добрева и неповторимата Силвия Кацарова.

Текстовете на голяма част от златните хитове, които ще прозвучат в големия никулденски концерт, са написани от друг именит бургазлия - поета Ваньо Вълчев, който в 18.00 часа заедно с кмета Димитър Николов и децата от "Фортисимо" ще включат празничните лампички на 18-метровата коледна елха и новогодишната украса на града.
Незабравимата атмосфера на празничния концерт ще бъде допълнена от впечатляващ визуален и мултимедиен спектакъл. Вълнуващи кадри от сценичните LED екрани ще пренесат бургазлии назад през годините с кулминационни моменти от никулденската нощ.

За празничното настроение ще допринесат още музикантите Вяра Алексиева /виолончело/ и Елена Клеппе /цигулка/, танцьорите от фолклорен танцов ансамбъл "Никола Гинов" с художествен ръководител Димитър Гинов, клуб по спортни танци "Бургас 1975", танцов клуб "Фрея" с ръководител  Диляна Бахматова, балет "Estrella" с ръководител Олга Димитрова, танцово "Студио 29" с ръководител Владимир Грудев, спортен клуб по художествена гимнастика "Черноморец" - Бургас и клуб по спортна акробатика "Нефтохимик 2011".