/ netinfo
Да се създаде координационен механизъм между различните институции, които имат отношение по спазване на законите, касаещи Черноморското крайбрежие. Това настоя председателят на Комисията по околна среда и води в Народното събрание Ивелина Василева по време на питане до ресорния министър Нено Димов.

Продължава забраната за строителство на „Арапя” и „Алепу”

„За да бъде засилен превантивния контрол Министерството на околната среда и водите (МОСВ), Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Министерството на туризма (МТ) могат да извършват съвместни, системни и цялостни проверки”, каза от трибуната Ивелина Василева.

Тя призова и за взаимодействие между трите ведомства относно анализиране на всички обстоятелства и детайли по случаите касаещи нарушения по крайбрежието, както и нормативната уредба. При установяване на пропуски да се предложат адекватни промени, които да имат възпиращ ефект.

ДНСК спря строежа на Алепу, инвеститорът на Градина се оттегли (СНИМКИ)

От дебатите стана ясно, че съгласно потвърдената от съда заповед на министъра на околната среда и водите към момента в сила има пълна забрана за извършване на строителни дейности в района на Корал, до провеждане на всички изискуеми екологични процедури.

„За разораването на дюната на къмпинг Смокиня- всички очакваме резултата от наказателното производство срещу виновните лица. Надявам се законът да бъде приложен в цялата му строгост и това да служи и като предупреждение ”, каза народният представител.