/
/ / Facebook
С тържествен водосвет осветиха новата камбанария на църквата „Св. Георги Победоносец“ в Камено на днешния празник на Независимостта. Строителството ѝ започна в началото на тази година по инициатива на кмета на община Жельо Вардунски и църковното настоятелство. Заедно, те организираха благотворителна кампания за събира на средства, в която се включиха стотици жители на Камено и фирми от региона. Днес градът ще огласяват четири камбани.  
 

/

„Благодарни сме на всички дарители, които се включиха в инициативата и проявиха съпричастност към тази кауза. Камено заслужава хубав облик. Той ще се подобри и след санирането на сградата на кметството и ремонта на централния площад. Ще продължавам да милея за родния си град. Искам Камено да продължи да се развива и нашите деца и внуци да останат да живеят тук”, каза кметът на Камено Жельо Вардунски.

Повод за гордост сред жителите на града станаха и два бюст-паметника – на Апостола на свободата Васил Левски и на големия революционер и поет Христо Ботев, които също бяха открити на днешния празничен ден. Тържествата по повод деня на Независимостта на България започнаха на градския площад с издигането на знамената и празничен концерт, в който се включиха народни певци и танцови състави. След него беше раздаден и курбан за здраве пред кметството.
 

б
Дарик

б
Дарик



На празника в Камено присъстваха областният управител Вълчо Чолаков, кметът на Малко Търново Илиян Янчев, депутатите от ПП ГЕРБ Димитър Бойчев, Иван Вълков, Ивелина Василева и Диана Саватева, общинските съветници от Бургас  Веселин Пренеров и Тошко Иванов.
 

/
Facebook