Албена Георгиева бе пусната под домашен арест, за да се грижи за петте си деца.
Албена Георгиева бе пусната под домашен арест, за да се грижи за петте си деца. / Снимка: Дарик-Бургас
За утеха - мъжът й остава под стража, постановиха тази вечер магистратите в Айтос
Точно в 20.20 часа днес на извънредно заседание Районният съд в Айтос освободи под домашен арест 40-годишната Албена Георгиева, която преби с греда младши полицейски инспектор от Районното управление на МВР.

Пострадалият е Тошко Тодоров (на 40 г.) . В късния следобяд вчера, заедно със свой колега той пристигнал в ромската махала в града, за да потушава битов скандал между роми на ул. "Крали Марко". В момента полицаят е в Неврохирургията на Многопрофилната болница в Бургас с комоцио.
Албена беше задържана днес, заедно с мъжа си Атанас Демирев (на 43 години).

Атанас Демирев вече е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".
Снимка: Дарик-Бургас

Двамата бяха обвинени за нападение над длъжностни лица. Както „Дарик“-Бургас по-рано съобщи, Атанас също се включил в схватката с полицаите- той ударил друг униформен с 30-сантиметрова дървена летва.

Днес прокуратурата настоя и на двамата да се наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, като магистратите обосноваха искането си с изключително високата обществена опасност на обвиняемите. „Не ми се мисли, ако срещу тях беше обикновен гражданин“, коментира прокурор.

Съдът остави под стража Атанас, но към Албена прояви снизходителност и я освободи от ареста. Пред съда тя престави покъртителна история, затова как трябва да се грижи за петте си деца.
Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.