Ушу шефове оглеждат Бургас
Ушу шефове оглеждат Бургас / Веселин Максимов
Ушу шефове оглеждат Бургас
86373
Ушу шефове оглеждат Бургас
  • Ушу шефове оглеждат Бургас

Важна част от ръководството на Ушу е в Бургас, на инспекция по условията в нашия град за провеждане на Световното първенство по Ушу за младежи, което ще се проведе от 26 септември до 2 октомври.

Тук са вицепрезидентът на Световната федерация Антъни Го, нейният организационен директор Байрън Якобс и Петру Гриндяну - вицепрезидент на Европейската федерация по Ушу.

Гостите ще проверят петте хотела, в които по време на състезанията ще отседнат над 1000 бойци от повече от 100 страни, както и зала „Младост", на която предстои освежаващ ремонт, за да отговаря на стандартите.

Утре ще бъде подписан официалният договор за провеждане на Световното. Откриването на 26 септември ще бъде грандиозно, обеща Президентът на Българската федерация Стефан Колев.

Планирано е то да стане на площад „Тройката", в присъствието на над 300 официални лица, занимаващи се с Ушу. Те са министри, министър-председатели и други известни личности от целия свят.

За подготовката на българския национален отбор е ангажиран Хю Трънг Ли, всепризнат авторитет в този спорт.

Състезанието ще протече на два килима за формите „тао лу" и на платформа (лей тай). Бойците ще се представят в ръчни форми, къси и дълги оръжия, а най-големите ще демонстрират двубои.