Базотев
Базотев / netinfo
Единствено при нас могат да бъдат видени нощни паркури на метри от морето и най-добрите ездачи от България и чужбина
Георги Базотев за най-големия фестивал на конния спорт
94378
Георги Базотев за най-големия фестивал на конния спорт
  • Георги Базотев за най-големия фестивал на конния спорт
Уникалният за България фестивал на конния спорт за пореден път ще посрещне най-добрите състезатели от страната и чужбина през август в зрелищни, нощни паркури. Той се организира за седми пореден път в конната база в Бургас, на метри от морето, от председателя на ККС „Кан Крум“ инж. Георги Базотев. Събитието е без аналог, тъй като освен продължителността от цели осем дни и възможността да се наблюдават атрактивните нощни паркури, публиката ще получава през цялото време информация от диктор за самите демонстрации и състезания.
"Фестивалът е интересен, поради много причини, но не знам дали бургазлии и гостите на града, имат информация за това, че всъщност в България подобно нещо няма къде да се види. Продължителността е предимство, което дава възможност в града да пристигнат много повече състезатели. Никъде в страната няма условия за най-важния гост - публиката. Тук при нас тя е до осем пъти повече от участниците", обясни в ефира на Дарик Югоизток инж. Базотев. 
Той допълни, че в Бургас ще се съберат най-добрите български състезатели, сред които Росен Райчев, Ивайло Бонев и Ангел Няголов."Това са тримата български състезатели, които имат по 10-15 години в опит Англия, Германия, Холандия. Тези момчета са спечелили тези големи състезания, които от време на време гледаме по телевизията. Росен Райчев и сега продължава да прави това", допълни организаторът на мащабното събитие и уточни, че има много запитвания от Турция и съседни държави. 
Повече по темата, чуйте в звуковия файл: