„Унгарци” отмъкнаха хиляди от старец в Бургас
„Унгарци” отмъкнаха хиляди от старец в Бургас / Дарик Бургасиз
„Унгарци” отмъкнаха хиляди от старец в Бургас
67014
„Унгарци” отмъкнаха хиляди от старец в Бургас
  • „Унгарци” отмъкнаха хиляди от старец в Бургас

80-годишен бургазлия беше измамен от мъж и жена представили се за чужденци. Схемата е нова за града и е разновидност на станалата печално известна „катастрофа с ранен”.

Възрастният мъж седял на пейка до блок 16, в комплекс „Лазур”. Пред него спрял автомобил, от който излезли мъж и жена, представили се за унгарци. Те извадили пътна карта с молба да им покаже как се стига до болницата в комплекс „Зорница”. Показали, че са объркани, не разбират и го помолили да ги съпроводи дотам, а те да го върнат обратно, след прегледа.  

Когато стигнали до Спешното отделение, мъжът влязъл в него, а жената останала с пенсионера в колата. Пред него тя се разплакала, заявявайки, че техният син е претърпял тежка катастрофа и се нуждае от бърза, животоспасяваща операция. Той обещал непременно да помогне и след връщането вкъщи дал на двамата 4200 лева.

„Унгарците”, пък, му връчили в замяна платнена торбичка, в която, според тях, имало чуждестранна валута „за благодарност”. Благодетелят изпратил гостите, върнал се в своя апартамент, установил, че е измамен и се обадил в полицията.

Още новини от Бургас