/ Община Бургас
Училището по компютърни технологии ще открие втората си учебна година на 5 септември, четвъртък, от 10.00 часа с представяне на най-новия си продукт - иновативна платформа, свързваща обучаващите се директно с представителите на бизнеса. Създаването й е по идея на Община Бургас.

Гимназията по програмиране грабна награда от БАИТ

Системата "Стажанти и работодатели" представлява уеб приложение, предназначено да помогне на учениците да открият и работят при реални работодатели, още докато се обучават в гимназията. Платформата е базирана на съвременни технологии като ASP.NET Core, ASP.NET Core MVC, Entity Framework Core, Microsoft SQL Server и IIS.

Разработката й е дело на екип от администратори, учители и ученици на гимназията, които изградиха и конфигурираха основното ядро на приложението. Гимназистите ще продължават да доразработват "Стажанти и работодатели" в работни групи и през новата учебна година.

Димитър Николов пред бизнеса: Въвеждаме нов подход в образованието

В резултат на това, този проект ще им даде възможност да оформят продукт, който да им служи за пряка връзка с най-големите работодатели в сферата на информационните технологии.

Платформата е публикувана на виртуален сървър, предоставен от компания Виваком. Там е конфигурирана средата, която е необходима за поддръжка на приложението. От тази година модерният кампус е част и от програмата GitHub for Education, където е качено копие на платформата с цел доразработка и съвместна работа на учители и ученици с нея.

Бургаската IT гимназия ще си сътрудничи с финландски училища

През новата учебна година, компанията А1 ще предостави на професионалната гимназия модерно оборудван кабинет, където учениците ще разработват приложения за крайните клиенти на компанията, за да дигитализират техния бизнес и да им дадат възможност за правилно маркиране на дигиталния пазар.

По-голямата цел е доизграждане на средата за дигитално обучение и разработване на професионално сертифицирани курсове, което ще даде възможност на учениците да работят за всяка IT компания по света.

Свързват бизнеса с училището, чрез иновативна електронна платформа

Модерният технологичен кампус бе открит точно преди една година по идея на кмета Димитър Николов и в тясно сътрудничество с бизнеса. Новата учебна година започва с нов випуск с още 104 ученици.