Трима софиянци задържани за измами с имоти в Бургас
Трима софиянци задържани за измами с имоти в Бургас / netinfo

Трима софиянци между 29 и 47 години са задържани за изготвяне и използване на неистински документи с цел придобиване на собственост на юридически лица, чийто собственик на капитала са чужди граждани. Те са хванати от "Икономическа полиция" при Главна дирекция "Национална полиция" под ръководство на Бургаска районна прокуратура. Разследването стартира по сигнали за извършване на измами с недвижими имоти, собственост на дружества, чиито собственици и управители са чужденци.
Софиянците преценили, че могат да извършат измами с недвижими имоти, собственост на непререгистрирани дружества, като се снабдявали се със списък на непререгистрираните дружества в съответния съдебен район и откривали дружества, собственост на чужди граждани и на партидата, на които се води някакъв недвижим имот. След като дружествотое набелязано, се съставял неистински предварителен договор за покупко-продажба, без нотариална заверка, сключен между съучастник в измамата, играещ ролята на купувач и чуждия гражданин, собственик и управител на непререгистрираното дружество, чиято собственост е имота.
До собственика на дружеството не отивали никакви уведомления и той нямал представа какво става с имотът му. Евентуалният добросъвестен купувач каквито и справки да извършвал по отношение на имота, приемал всичко за законно, тъй като имало постановено решение на българския съд. 
При извършените процесуално-следствени действия на територията на София са проверени пет обекта и банков трезор. Иззети са неистински документи, неистински печати на нотариус, пари, компютърна конфигурация и телефони. Към момента са иззети вещи, имащи отношения към предмета на разследването, които са приложени към водените досъдебни производства. Задържането на А.П., Х.Ц. и Б.Б. е удължено с прокурорско постановление за срок от 72 часа, като предстои внасяне на искане за разглеждане на постоянна мярка "задържане под стража" в Бургаски районен съд.