Трети ден издирват бургаските рибари, като в акцията се включиха и доброволци.

БГНЕС

Ивелин Тодоров и Петър Петров изчезнаха в езерото „Мандра” край Бургас. В рамките на вчерашния ден цялата територия на водоема беше обследвана с лодки, много голяма част е проверена и от водолазни екипи, но все още няма следа от мъжете.

Откриха лодката на изчезналите рибари в Мандренското езеро (СНИМКИ)

В късния следобед вчера беше открита лодката им, което дава някаква насока за мястото, в което ще се търси по-активно. Въпреки лошото време в акцията се включват доброволци.

БГНЕС

„Дронът също ще бъде вдигнат за облетяване на района. Насочваме се към места, които не са били проверени в езерото, водолази също ще бъдат включени”, съобщи Веселин Василев от служба УКОРС към община Бургас.

От ИАРА казаха, че в този период на годината язовирът става опасен заради лошите метеорологични условия. Костадин Дамянов от ИАРА Бургас изрази надежда, че двамата мъже са се спасили по бреговете на по-закрития залив.

БГНЕС

„Язовирът не е дълбок, стига до 8 метра, в момента е 5 метра, поради това, че няма прилив от реките, които се вливат в самия водоем. Там, където са изчезнали е намерена една мрежа, но там, където е намерена лодката не са намерени мрежи”, каза още Дамянов. 
БГНЕС