/ iStock/Getty Images
Полицията призовава в издирването им да се включат и доброволци с лодки, оборудвани със спасителни жилетки
Издирват двама мъже, влезли за риба в езерото "Мандра" с гумена лодка в неделя около 23:00 ч.

Обследва се с термодрон площта на езерото "Мандра" в рамките на операцията по издирване на двамата рибари. Кадрите са с добра видимост и се надявам да обхванем възможно най-голяма територия, както във водата, така и около бреговете на езерото, информира кметът на Бургас Димитър Николов. 

В нощното издирване са включени екипи на общината, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и полицията.

"Надявам се да успеем да помогнем на екипите от водолази, полиция и пожарна безопасност, които през целия ден издирваха двамата мъже в езерото", добави кметът.

В официалната си фейсбук страница Николов написа: "Получавам обаждания от рибари, които имат готовност да се включат в издирвателната акция и им благодаря. Осигурихме допълнителна лодка, която ще бъде използвана утре. Ще направим всичко по силите си, за да помогнем. Винаги има надежда, имат я и близките на Ивелин и Петър, които макар и силно притеснени, вярват в добрия изход от тази критична ситуация! Дано!".

Рибарите, които се издирват, са 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас. 

Утре при подходящи метеорологични условия издирвателните мероприятия ще продължат с начален час 10:00 ч. и сборен пункт дигата за село Твърдица.

В случай на възможност от местната полиция призовават в оперативно-издирвателните дейности да се включат и доброволци с лодки, оборудвани със спасителни жилетки, които да подкрепят сформирания екип с жива сила по вода.
БТА