Треньори на "Милан" и над 150 малки футболни надежди от България и света окупират Несебър (СНИМКИ)

Като спортен деятел кметът на Несебър домакинства престижния Milan Academy Junior Camp през август

Като спортен деятел кметът на Несебър домакинства престижния Milan Academy Junior Camp през август
Община Несебър ще посрещне треньорите на звездите на футбола от "Милан" и близо 200 от най-талантливите деца сред, които освен българи има и гости от цял свят на предстоящия през август Milan Academy Junior Camp в Несебър което ще е седмо поред в България.

Milan Academy Junior Camp Bulgaria


Престижното събитие премина с фурор в Трявна, а от 6 август ще събере на уникален форум и спортен лагер стотици гости. Това стана ясно днес по време на среща в конферентната зала на спортния комплекс на ОФК „Несебър”, на градския стадион, където кметът на Несебър и бивш президент на ФК "Несебър" - Николай Димитров,заедно с колегата си кмета на Трявна - Дончо Захариев, настоящият президент на ОФК "Несебър  Георги Маринов и г-н Ивайло Рачев – официален представител на Milan Junior Camp за България изнесоха подробности за предстоящото събитие. 

Milan Academy Junior Camp Bulgaria


Мащабна реклама, чрез сайта на един от най-големите футболни отбори, техните спонсори и най-вече бъдещи икономически ползи са част от резултатите от провеждането на Milan Academy Junior Camp в най-разпознаваемата българска община.

По думите на Ивайло Рачев, това е и една от идеите на грандиозното събитие - популяризирането на успешните общини, успоредно с развитието на спортната култура при деца и подрастващи. "Към Несебър вече проявиха интерес и спонсорите на италианския футболен куб.

С Община Несебър ще реализираме още няколко големи проекта, които ще бъдат обявени след като през септември кметът Николай Димитров посрещне делегация от Италия", обясни още Рачев. 

В лагера на малките футболисти ще се включат 8 треньора на "Милан", 7 разделени по групи, 4 асистент-треньори на ОФК "Несебър", 10 деца от местния клуб ще могат да се обучават безплатно в  Milan Junior Camp.

Според кметът на Несебър, това е прекрасна възможност не само за развитие а спортния туризъм в града, но и за целогодишни посещения. Той сподели, че вече има и по-сериозни запитвания от Италия във връзка с предстоящия лагер. 

Кметът на Трябва определи детският футболен лагер като незабравимо събитие за града, което е оставило силни впечатления в гостите и трайни контакти с местните състезатели.

Milan Academy Junior Camp Bulgaria


Milan Academy Junior Camp Bulgaria е част от международната програма на футболния гранд AC Milan за развитието на деца таланти на възраст от 5 до 17 години, която от 2011 година, благодарение на г-н Ивайло Рачев, се развива и в България.  До момента в лагерите на Milan Academy Junior Camp Bulgaria в градовете София, Дряново, Бяла - област Варна и Трявна са участвали над 1000 деца.

Младите футболни таланти от цялата страна участват по една седмица в лагерите и тренират под ръководството на италиански треньори част от академията на Milan.

В края на периода, специалистите правят селекция и избират най-талантливите деца, които заминават за Милано, за участие във финалния турнир Milan Camp Day заедно със свои връстници от цял свят.