/ ТД "Странджа"
„Тук, в небето над тази земя са ангелите на над 200 деца, чиито живот бе отнет без време. Коя е тази политика и власт, която може да оправдае това, което се е случило тук преди 106 години - съсечени деца и майчини писъци. Но нашето присъствие днес е завет никога повече да не го допускаме.

ТД "Странджа" очаква хиляди тракийци за "Завръщане към корените”

Единението е най-голямата почит за паметта на тракийските деца“. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към стотиците тракийци, пристигнали в местността Илиева нива, за да почетат паметта на избитите над 200 деца при най-големия погром над българите от Западна и Източна Тракия по време на Междусъюзническата война.

Стефан Колев и дружество “Странджа“ с послание към всички тракийци

В поклонението по време на 22-рия Национален събор се включиха тракийско дружество „Странджа“, многобройни гости и жители на Община Ивайловград.

Тракийско дружество

Илияна Йотова заяви, че 1913 година е една от най-трагичните години в българската история. „Погубените хиляди животи ни задължават да не забравяме своето минало и да предаваме завета на тракийци в бъдещето“, подчерта вицепрезидентът.

Тракийско дружество

Членове на ТД “Странджа” участваха в поклонението пред паметника на Капитан Петко Войвода, патрон на тракийското дружество, който се намира в село Плевун, Ивайловградско.

Тази година отбелязваме 175-тата година от рождението му.