Традицията е жива. Приятелството е важно
Традицията е жива. Приятелството е важно / Веселин Максимов
Традицията е жива. Приятелството е важно
85740
Традицията е жива. Приятелството е важно
  • Традицията е жива. Приятелството е важно

Бургазлии, които обичат спорта, движението и играта, за пети пореден път показаха, че традициите са живи и затова се спазват. Те се събраха на вече традиционния Пролетен турнир по народна топка, организиран от Димитрина Генчева. В нейната идея няма нищо официално.

Днешното състезание продължи малко повече от обикновеното - почти час и половина, заради многото включили се невръстни участници, случайно дошли в спортен комплекс „Изгрев". От самото начало игрите се провеждат на неговите терени.

Впечатление направи отсъствието на ключови и класни играчи, които в миналото бяха силни съперници на един от най-добрите, Арвес Бъчваров - Илия Илиев „Илийката" (в момента по скиорските писти на Алпите), Андрей Гюров (бате Андро), възпрепятстван от служебен ангажимент и братята Тодор и Георги Генчеви, студенти в София.

Спазена беше традицията след турнира двата отбора да премерят сили и по дърпане на въже. Победи приятелският дух. А накрая всички, доброволно дошли на надпреварата, излапаха голямата торта, поръчана от Димитрина. Контузени и недоволни нямаше.

Чуйте в звуковия файл Димитрина Генчева