Тани ще живее, ако реагираме
Тани ще живее, ако реагираме / netinfo

Това, което в момента преживява едно бургаско семейство може да се случи на всеки. За ден живота им се преобръща и днес те търсят 100 хил. лв. Спешно е. Парите трябва да бъдат събрани най-късно до края на април да за живее детето им. А също и ако ние сме достатъчно чувствителни към болката на заобикалящите ни хора. Майката на малката Тани се надява и на двете - милосърдие и чудо за детето й.

През март родителите имат шанс да попаднат на точния лекар, в точния момент, който открива тумор в главичката на 8-годишната Таня. „Туморните маркери в ликвора показаха два пъти и половина завишени нива, което означава, че той е герминативно-клетъчен, гермином със злокачествен характер", обясни майката Славена Сурчева. Лекарите у нас не дават висок процент за пълно излекуване. Затова семейството прави консултация с български неврохирург, който оперира в Германия. Той дава шанс за пълно излекуване. Времето за реакция е малко, но вярата на майката, че ще събере сумата и че детето й ще се оправи е голяма. Всеки, който иска може да помогне на Тани. Начините, по които това може да стане са детайно описани на страницата във Фейсбук "Да помогнем на Тани".
Смразяваща кръвта диагноза поставя пред сериозно изпитание семейството.

Всичко започнало при един профилактичен преглед на очите на Тани, преди да прекрачи за първи път училищния праг. Тогава й поставят очила. С времето обаче вместо зрението да се подобри, то започва прогресивно да се влошава, което кара родителите в продължение на две години да обикалят болници в цяла България за да установят от какво страда детето им.

"Благодаря предварително на всички, които ще ни помогнат! Вярвам, че това ще се случи. Вярвам, че Тани ще се излекува", каза в ефира на Дарик Югоизток Славена Сурчева. Тя сподели, че след страшната диагноза с нея са се свързали за да я подкрепят много родители, преминали през подобна криза.

Цената само за операцията и престоя в клиниката в Хановер е 50 000 евро. Това не включва престоя на родител, пътни, всички други режийни разходи, както и последващо лечение.

Семейството не може да кандидатства за финансиране от Фонда за лечение на деца в чужбина, защото все още няма официално получена от клиниката оферта, а съветът на професора е операцията да бъде извършена до месец.

Можете да помогнете с превод по дарителска сметка:

IBAN: BG64UBBS80021044894940
ОББ КЛОН СИМЕОН ВЕЛИКИ - БУРГАС
ТАНЯ ДИМИТРОВА СУРЧЕВА