Живко Табаков пристигна в ОИК придружаван от Манол Тодоров, Антон Иванов и адвокат Димитър Вълчев.
Живко Табаков пристигна в ОИК придружаван от Манол Тодоров, Антон Иванов и адвокат Димитър Вълчев. / Снимка: Лалка Димитрова
„Няма да загубим и ден в политически разговори и правене на местни коалиции. Залагаме основно на гражданската квота - хора от неправителствения сектор и експерти. Те ще се борят за преференциален вот. И всеки от тях – от първия до петдесет и първия, ще бъде достоен за първото място“- С тези думи кандидатът за кмет на Бургас от Движение „България на гражданите“ Живко Табаков се регистрира за участие на предстоящите местни избори. Табаков, придружаван от Манол Тодоров, Антон Иванов и адвокат Димитър Вълчев, внесе документите си в Общинската избирателна комисия (ОИК) и така официализира участието на ДБГ във вота за кмет, общински съветници и кметове на населените места в региона.

„Ние сме хората, които ще променим града“, обяви Табаков. И акцентира върху програмата на ДБГ –Бургас с над 180 мерки за реформи града - в икономически и социален план, в сферата на здравеопазването, екологията, както и  изравняване на жизнения стандарт във всички малки населени места.

Политическата формация има амбицията следващият кмет да е именно от Движение „България на гражданите“, цели се в мнозинство в следващия общински съвет или да е втора политическа сила, но незаобиколим фактор в местния парламент.