Съветник скочи срещу Spirit of Burgas, не бил културен
Съветник скочи срещу Spirit of Burgas, не бил културен / netinfo
Съветник скочи срещу Spirit of Burgas, не бил културен
32114
Съветник скочи срещу Spirit of Burgas, не бил културен
  • Съветник скочи срещу Spirit of Burgas, не бил културен

 

Продиджи докараха наркоманите на Бургаския плаж. Това каза днес общинският съветник  от партия  СЕК Георги Манев. По думите на Манев, бургаският фестивал няма нищо общо с културата на града и не е ясно защо съществува.

Манев направи тези констатации по време на брифинга на Гого Найденов, за лечението на певеца в Китай. Съветникът беше инициатор на бургаския благотворителен концерт в помощ на Гого.  

Третото издание на  фестивала „Spirit of Burgas” обаче стана обект на атака от негова страна. Според Георги Манев,  ОП „Летен театър, фестивали и концерти” под чиято шапка се прави културния календар на града има съвсем друга задача от тази да организира музикални прояви подобни  на Спирита. Той обясни, че не са му ясни и критериите по които се избират групите за феста. По-културни били Рики Е Повери, Уайтснейк и Рейнбоу в сравнение с Продиджи

 Чуйте още от звуковия  файл

 Много български медии определят „Spirit of Burgas” най-добрият в България. Вместо да сме щастливи, че Бургас е и в  европейския календар на тази най-бързо развиваща се индустрия ние търсим под вола теле –коментира за Дарик Михаил Куцев –директор на ОП” Летен театър, фестивали и концерти”.

 Той категорично отрече да е имало дрогирани младежи и девойки на плажа през трите години на феста. Няма нито един случай на продажба и употреба на накротици, каза още Куцев. Над 6 млн.лв.са влезли в Бургас по време на третия Спирит през август, допълни той.

Подробности в звуковия файл