/
/ / burgasnews
Община Бургас да изгради покривна структура над два от тенис кортовете в „ОЗК Арена“ или в спортния комплекс в „Изгрев“. Това предлага общинският съветник Красимир Калудов от СЕК с докладна записка, входирана в Обс-Бургас. По негови изчисления за изграждането на покритите тенис кортове ще са нужни около 260 000 лева, които можело да бъдат заложени в Бюджет 2020 на Общината.

В докладната Калудов допълва, че общинската администрация би могла да открие и по-изгодна оферта. Общинският съветник пояснява, че сред плюсовете от изграждането на закрити кортове е, че тенис общността в Бургас ще може да тренира целогодишно. Според него покривните структури, които се използват за покрити тенис кортове са преимуществено два вида – надуваеми „балони“ и олекотени дървени и метални конструкции. Двата варианта били съезмерими като цени.
„Хипотетично, ако община Бургас изгради покрити кортове, ще може да ги отдава под наем. При остър недостиг и голямо търсене сами може да изчислите какви приходи могат да бъдат генерирани дневно, месечно или годишно и за колко време ще се изплати инвестицията. Община Бургас в последните години инвестира сериозни ресурси в спортна инфраструктура. От тенис общността се надяват, че в бюджет 2020 могат да се предвидят средства за изграждането на лека покривна структура първоначално над два корта, например над тези край „ОЗК Арена“, в спортния комплекс в „Изгрев“ или в Морската градина„, пише още Калудов.

Той продължава с това, че с подобна инвестиция Бургас може да постави началото на поредната спортна трансформация.
burgasnews.com