Снимки: Дарик Бургас
Снимки: Дарик Бургас
Утре магистрати ще заседават в Първа хирургия на УМБАЛ - Бургас
Мярката за неотклонение на Тодор Дражев ще бъде гледана утре, но не в съда, а в Първа хирургия на УМБАЛ – Бургас. Мъжът е един от петимата задържани при спец акция на бургаската полиция срещу телефонните измами.

Днес Дражев трябваше да бъде доведен в Районен съд – Бургас, където заедно с останалите четирима да чуе решението на съда, относно поискания от държавното обвинение арест, но това не се случи. Причината – в ареста получил болки в крака, което наложило да бъде откаран по спешност в лечебницата, а по-късно и опериран. Затова и според решението на съдия Николай Гемеджиев, магистратите ще заседават утре пред болничното легло на обвиняемия.

Сред задържаните има и втори с разклатено здраве – 70-годишният Васил Тодоров, който пък е с два байпаса. В схемата, стана ясно от думите му пред съда днес, се включил заради влошеното си финансово състояние.
 

Снимки: Дарик Бургас

Смята се, че престъпната дейност се ръководила от братята Красимир и Илиан Илиеви. И двамата са от меката на телефонните измами – Ветово, община Русе. А останалите трима – Васил Тодоров, Тодор Дражев и Бончо Недев на практика вършили измамите.

Вчера от бургаската Прокуратура съобщиха подробности за разкритата схема, която обаче, стана ясно от извънредния брифинг, сработила само веднъж. На практика е измамена една жена от Средец за сумата от 600 лева. А вторият подготвян удар така и не бил осъществен заради намесата на полицията.