Не си гледаха работата като хората- С тези думи Кирил Нойков обясни поведението си в болницата.
Не си гледаха работата като хората- С тези думи Кирил Нойков обясни поведението си в болницата. / Снимка: Лалка Димитрова
23-годишният Кирил Нойков  от София, който на 24 май м.г. преби двама лекари и охранител в бургаска болница, застава утре на подсъдимата скамейка. Процесът започва в 13.30 часа в Районния съд.

Припомняме, че за по-малко от час Кирил успя да вдигне накрак цяла болница и няколко полицейски екипа, след като след запой с колега, му прилошало и се наложило да бъде приет в частното лечебно заведение.

В момента, в който го поставили на болничното легло, Кирил се изправил, започнал да преобръща всичко пред очите си, а медицинския екип, който му оказвал помощ, „приветствал” с думите: „Ще Ви убия! Ще Ви намеря, знам къде живеете!“. След това забил кроше в лицето на специализант по анестезиология в интезивното отделение, ударил с юмрук и друг лекар от Отделението по хирургия. За финал пребил и охранителя. След удара, гардът получил разкъсване на лява глезенна става, което е довело до трайно затруднение на движението за срок от повече от месец и половина.

Според държавното обвинение, престъплението се отличава с изключителна дързост и цинизъм.