Световноизвестни преподават в Лятна музикална академия в Созопол
Световноизвестни преподават в Лятна музикална академия в Созопол / netinfo

Лятната музикална академия Созопол 2014 отново дава шанс на млади и талантливи музиканти и изпълнители да се докоснат до голямото изкуство и да научат тънкостите на виртуозите от най-добрите музиканти и музикални педагози.
Участниците в Лятната Академия от САЩ, Австралия, Бразилия, Сърбия, Македония, Испания, Австрия и България провеждат своите уроци в школите, които се водят от проф.Георги Славов-флейта, проф. Петко Радев-кларинет, проф. Мария Принц-пиано, Бинка Добрева - народно пеене и уникалната Йълдъз Ибрахимова-джаз.
Една от новите школи, която за първи път се провежда в рамките на Академията, ще срещне бъдещите актьори с Щефан Флеминг, актьор и писател, преподавател в Университета за музика във Виена.
За бъдещите оперни изпълнители срещата с оперната прима Дарина Такова е истинско творческо преживяване. Дарина Такова е един от петимата велики български оперни гласове, за които Миланската скала е поставяла опера.
Школата по камерна музика се води от проф. Ангел Станков. Неговите ученици имат възможността да учат от най- добрия и най- успелия българин в камерната музика. Техният преподавател е един от двамата български творци, получили от кралица Елзабет ІІ орден за особени заслуги.
Истинско съприкосновение с музиката на великите композитори, техния живот и влиянието им върху човешката цивилизация дават музикалните студия на д-р Венко Александров, които са отворени за широката публика.
Всяка вечер до 5 август, жители и гости на Созопол могат да се наслаждават на концертите с участие на младите музиканти и изпълнители от цял свят.