Спецбригада отново ще чисти леда по спирките

От общинската администрация призоват ръководителите на фирми, учреждения, собствениците и наемателите на търговски обекти, жилищни сгради да организират почистването на снега от тротоарите и районите около сградите, в които се помещават.
От общинската администрация призоват ръководителите на фирми, учреждения, собствениците и наемателите на търговски обекти, жилищни сгради да организират почистването на снега от тротоарите и районите около сградите, в които се помещават. / dariknews.bg
За почистването на улиците и комплексите в Бургас ще се грижи консорциум "Титан - Бургас". От фирмата са осигурили сол, луга, пясък, както и 2000 литра препарати против замръзване. Общинската пътна мрежа и кварталите пък ще се поддържат от фирма "Чистота" ЕООД, стана след срещата на всички отговорни за зимната поддържа общински и частни структури.
 
За поддръжката на републиканската пътна мрежа ще се грижи Областно пътно управление, които в момента набавят необходимите материали. Комисия от експерти на Община Бургас, ОД на МВР-Бургас и КАТ ще проверят в края ноември изправността на наличната техника на фирмите за поддръжка. При необходимост Жандармерията ще осигури допълнителни машини, а "Пожарна безопасност и защита на населението" ще осигурява помощ на хора в трудно достъпни места и закъсали в снега автомобили, съобщиха оттам.
 
Мобилна група от 2о затворници ще почистват заледените спирки и тротоарите около тях. От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че лечебните заведения на територията на общината имат необходимите лекарства и медикаменти, заредени за един месец напред, а линейките на Спешна помощ вече са със зимни гуми и са минали технически преглед за работа при зимни условия.
 
Електроразпределителното дружество има три аварийни екипа, а ВиК – Бургас – четири. Техниката също е налична.  Общинският превозвач "Бургасбус" също предприема мерки за осигуряването на добро и безопасно пътуване на хората през зимата. Те включват цялостна проверка на системите на градския транспорт и денонощни дежурства на диспечери.