Социалният министър и владиката Йоаникий идват за откриване на детска градина
Социалният министър и владиката Йоаникий идват за откриване на детска градина / netinfo

 

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и кметът на община Бургас Димитър Николов ще открият учебната година в най-новата и модерна детска градина на територията на Бургас – ОДЗ N 13 „Надежда“.

 

„Надежда“ е най-модерното детско заведение в Бургас, предлагащо едновременно социални, здравни, психологически услуги за деца, родители и учители. Проектът е на обща стойност 3 470 000 лв. – от тях 865 000 лв. осигурени от Община Бургас, а останалите - държавно финансиране

 

Сградата на корпус А на общностен център „Надежда“ разполага с три нива. На първото са обособени кухненски блок и складови помещения, второто разполага с две спални отделения и стаи за занимания, лекарски кабинет, зали за индивидуална и групова работа с деца и родители. На ниво три са обособени още две стаи за игра със спални към тях. Сградата разполага и с голяма тераса, подходяща за провеждане на занимания на открито. В двора на детската градина на площ от 285 кв.м. е обособена площадка, оборудвана с модерни съоръжения за игра и специална ударопоглъщаща настилка, отговаряща на всички съвременни стандарти за безопасност.