/ МВР-Хасково
Над 350 са установените нарушители в Бургаско след акцията по контрол на скоростта през последните 24 часа. Само в областния център, ще бъдат изпратени 125 „честитки“. Данните съобщи пред журналисти началникът на сектор „Охранителна полиция и КАТ” към Областната дирекция на вътрешното министерство, ком. Неделчо Рачев.

Акция „Скорост“ започна днес

По думите му, в акцията по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) местните пътни полицаи са използвали десет камери, осем от които мобилни. „Само през миналата година в страната са регистрирани повече от 2 000 нарушения на скоростния режим. И отново виждаме, че най-тежките катастрофи са следствие на превишената скорост“, коментира ком. Рачев.

През последните 24 часа на територията на областта беше извършен 24-часов контрол на скоростта. Използвани са осем мобилни камери, които са били разположени в най-невралгичните участъци - тези с висока концентрация на пътни инциденти и установени голям брой нарушения на ЗДвП, разкри от своя страна Димитър Дачев - началник сектор „Пътна полиция”-Бургас.