„Шведска маса”  започна кръстоносен поход срещу бургаската ориенталщина
„Шведска маса” започна кръстоносен поход срещу бургаската ориенталщина / netinfo
В „Шведска маса” слушатели бесняха срещу бургаската ориенталщина
20123
В „Шведска маса” слушатели бесняха срещу бургаската ориенталщина
  • В „Шведска маса” слушатели бесняха срещу бургаската ориенталщина

Малко преди евровота водещите на „Шведска маса" Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон посветиха време на темата „Ориенталец или европеец e бургазлията?"

И двамата признаха в началото, че са живяли в циганския квартал „Комлука", като се оказа, че Калудовсон дори е живял извън въпросния квартал  насред папура до езерото „Вая".

И след като разкриха своя работническо -селски произход,  двамата отвориха телефона и се почна.

Според  редовния слушател професор Генчев, изчезването на сушения чироз от терасите и замяната му с прътове, на които съхнат суджуци, било сигнал за нравствения упадък на бургазлията. Хабилитираният преподавател в десетина университета в няколко Централно-азиатски републики и гостуващ лектор в три кръжока в Елхово и инструктор в два курса по йога в Дъскотна, обяви част от бургазлиите за тъпи като пътечка, щото водели кучетата си да дробят в пясъчниците, където играят децата. Накрая изтъкнатият член на академичните среди призна, че хвърля, съвсем по европейски, чорапите си по целия апартамент за ужас на жена си и призова да бъдат изхвърлени селяните от Бургас или поне съботите и неделите да бъдат обявени за градски празници, защото тогава селяните ходели да копат и да орат по родните си места.

Бургазлията Ники Константинов също заклейми ориенталците в морския град и обясни, че те са навсякъде. Дори попита как да определи ония типове, които хвърлят боклук през терасите. Водещите ги определиха с лоши думи.

Във Фейсбук профила на предаването Svedska Masa двете дами Стела и Елка се хванаха за косите в лют спор. Те проведоха разгорещени препирни, посветени на малките сутиени, в които фолкпочитателките в Бургас туряли напращялата си гръд, за да може същата да скокне видимо за всички навън. Спореха дали е европейско поведение да увеличаваш бюст и да намаляваш размера на сутиена си. Максимовсон и Калудовсон мълчаха почтително, щото те бюстове нямат, ама нямат нищо против напращялите и изскочили навън форми...стига да не става въпрос за едри трътки, които не се побират в панталони с паднали талии.

Читателката във Фейсбук профила Мария писа, че бургазлията е събрал най-лошото от европейците и от ориенталците, заради което получи неустоимо предложение да посети офиса на Дарик и да си получи парфюм като награда за мнението си. Милена пък призова да се спре с киченето на хората с етикети  „селяни" и прочие, защото било обидно. Водещите възнаградиха и нея с парфюм.

Бат` Коста се обади и припомни, че културният елит в столицата бил пълен с бургазлии и политическият елит също. С бургазлии. Максимовсон веднага заклейми елитите, че щом отидат в София, забравят за Бургас.

В обобщен вид средният бургазлия беше определен като мускулест, космат тип, гол до кръста, с шушлеков анцуг или шорти „Адидас", татуиран, фен на чалгата, освен туй като стопанин на дрисливи псета, които акат в пясъчника на децата, а бургазлийката беше определена като цицореста фенка на чалгата, като агресивна простакеса или буржоазка с дрисливи кучета и ..абе, оценките бяха много обидни...

Да му се не види и нихилизмът му с нихилизъм.

Последва нова серия от любовната соц, постсоц и демократичната  епоха „Непресъхващо лове", където се завихри нажежена платонична еротика между медицинската сестра Хортензия и пъпчивия философ Стамат...за съжаление на слушателите платонизмът не доведе до секс, а по този повод слушателката баба Кера от комплекс „Зорница" извика пред наборките си на пейката пред блок 87 „Мъ, кво ги мъчи децата тоа сценарист ниеден, че не им дава по сценарий да се изпраскат, то се не търпи веке!"

В рубриката „Колосални простотии" беше дадено място и време на антикризисни обяви. Шампионът беше неизвестен лекар, който анонсираше възможностите си да лекува мускули, акне, хемороиди и простата едновременно, а в стройните редици на вещиците се появи и нов играч...Маг Соня, която събира разделени. Безплатно.

Съвсем в края беше споменато, че горещата индийска жена Савита Бхабхи усеща как на сцената на конкурса „Мисис  Индия", член на журито я разсъблича с поглед, а Калудовсон предположи, че тя ще бъде все пак съблечена от въпросния член, но не с поглед, а ми с ръце...треперещи.

Секунди пред финала слушател поиска да чуе Бони Ем и Максимовсон излъчи песен на диско иконите...така свърши поредното петъчно шоу „Шведска маса", в което народонаселението  руга, попържа, псува и словоблудства на воля.

Според  социологическата агенция „Чуй петела" редовните слушатели на предаването са се увеличи вече на 12 души, което бележи ръст от близо 1000%  спрямо месец ноемри миналата година, когато слушателите бяха нула.

По този повод Максимовсон и Калудовсон си направиха фотосесия с европейско-ориенталски стайлинг на лица и тела.

Най-доброто от най-лошото предаване чуйте в звуковия файл под снимката