Кметът Николов и главният архитект Веселина Илиева представиха на министър Кралев идеята за стадион Черноморец
Кметът Николов и главният архитект Веселина Илиева представиха на министър Кралев идеята за стадион Черноморец / Пресцентър Община Бургас
Стадион "Черноморец" в квартал "Акациите" да бъде изцяло реконструиран и доре построен наново. Това е била една от темите на разговори между кмета Димитър Николов и министъра на спорта Красен Кралев, който беше в Бургас на работна среща. 

На нея Николов представи предложения за подходящи терени за футболен стадион, отговарящ на критериите за големи международни първенства, във връзка с подготовката на България за кандидат-домакин на Световно или Европейско първенство, заедно с Гърция, Румъния и Сърбия. 

"Бургас е един от градовете, които имаме предвид, тъй като има отлична инфраструктура и голяма хотелска база. Процесът все още е в самото начало, но трябва да сме наясно какви са възможностите пред нас, защото ако искаме да участваме в тази кандидатура, трябва да предложим и изградим 4 нови стадиона с капацитет 40 000 души“, каза министър Кралев. 

„Първият терен, който смятаме, че е подходящ, е бивше военно поделение, което се намира на входа на Бургас, другият е стадион „Черноморец“ в квартал „Акациите“, който може да бъде изцяло престроен“, посочи Димитър Николов.