Николета Петрова
Николета Петрова
Училище "Френе" успява да развие потенциала на децата, подбирайки най-доброто от иновативните методи
Френе за ученици
101156
Френе за ученици
  • Френе за ученици
Алтернативен метод за обучение, след две години работа в Бургас вече дава положителни резултати върху малките деца.

Наградиха участниците в състезанието We love English

Учениците са на възраст от предучилищна възраст до 4 клас, в която успяват да усвоят максимално информация, но чрез забавни игри, като учителите провокират тяхната вродена любознателност. Методът на работа с децата не е един, а напротив. В обучението и възпитанието на учениците в най-важната възраст е преплетено най-доброто от различни образователни и педагогични концепции.
Така екипът на училище "Френе" в Бургас прави своите възпитаници добри хора, с ценности и знания, върху, които да положат после мечтите си и да успят да дадат най-доброто от себе си. 

Автор на този проект - алтернативна форма на обучение "Френе" е на Николета Петрова, която създава първото свободно училище в Бургас. Със свои съмишленици, повярвали в идеите й за алтернативно образование, успяват да преобразят необитавано старо учебно заведение, където в момента се обучават първите два класа по метода Френе.

От състезанието на община Бургас в училище: Целогодишна стипендия за победителите

Николета вярва в силната връзка между деца, родители и учители, а системата на образование Френе е хибридна структура между мултидисциплинарност, сугестопедия, учене чрез преживяване, самонасочено учене и преподаване по държавния образователен стандарт.

Ники подпомага развиването на подобни образователни структури и в други градове. Тя е и един от инициаторите на кампанията "Бургас рециклира". За иновативното училище, за децата и за предстоящата им през месец април инициатива по проект "БулеварТ", чуйте от Николета Петрова в звуковия файл: