Бургас
Бургас / Снимка: Лалка Димитрова

Второкласниците Александра Николова, Георги Палачоров и Мия Клеппе са класираните на първо място с максимален брой точки  участници в състезанието "We love English". То се  организира от Община Бургас за първи път тази година. Учениците ще получат златен медал и едногодишна стипендия. Класираните от 4 до 9 място  също са с първа награда и ще получат златен медал и еднократна награда от 250 лв. Това са Денис Лепко, Александър Сяров, Ива Стайкова, Александра Радева, Самир Карагьозов, Адриана Георгиева.

Първите трима  са определени след индивидуално събеседване. Носителите на първа награда са възпитаници на училищата " Княз Борис I", НУМСИ "Проф.Панчо Владигеров","П.Р. Славейков", "Св. Св. Кирил и Методий", "Васил Априлов".

Целта на състезанието бе да даде представа за нивото на владеене на английски език на децата, които пилотно започнаха по общинската програма за ранночуждоезиково обучение от първа подготвителна група в детската градина, по идея на кмета Димитър Николов. Както и да насърчи и мотивира малчуганите в усвояване на чуждия език.

Бургас пионер в програми за здравословно и модерно обучение

В състезанието взеха участие 531 ученика от 28 училища.

 На второ място са класирани 26 второкласника от бургаски училища. Първите подгласници на победителите ще получат като награда сребърен медал и 1 месечен целодневен лагер през юни  и еднодневна екскурзия до град Плиска. На трето място са класирани 24 ученика. Те ще получат бронзов медал и полудневен езиков курс.

Бургаските учители на обучение по английски

Класираните на 4-то място ще получат грамоти и предметни награди.

В отборното класиране най-добре са се представили училища "Елин Пелин" и "Св.Св. Кирил и Методий". Те ще бъдат наградени с еднодневна екскурзия. На втора позиция са класирани училищата "П. Яворов", ЧНУ" Мария Монтесьори" и "Ал.Г. Коджакафалията", на трета са  "Васил Априлов" ", "Димчо Дебелянов",  и "Г. Бенковски". Те ще получат като награда помагала по английски език за учебните часове.

За най- масово участие ще бъде наградено учебното заведение "Антон Страшимиров".